I ♥ blomster!

Hæklet mobiltaske/-holder

I går begyndte jeg at hækle mig en mobilholder/-taske, som jeg lige har hæklet færdig.

Jeg har ofte et problem, når jeg går tur med frk. Hund, da jeg skal have min telefon med mig, men det er sjældent, jeg har lommer i mit tøj! Især har problemet været stort her hen over sommeren, hvor man jo har haft sommertøj på og ingen jakke!

Så nu fik jeg lyst til at lave sådan en taske/holder, som jeg kan tage om halsen eller over skulderen de dage, hvor jeg ingen lommer har i tøjet.

Opskriften har jeg selv fundet på 🙂

Jeg har brugt to nøgler Red Heart Baby-garn fra SuperBrugsen; støvet rosa (nr. 08529) og rosa-brun (nr. 08530). Et nøgle indeholder ca. 50 g, hvilket svarer til ca. 190 m.

IMG_91151

Vaskeanvisning – Red Heart Baby-garn

På banderolen står der, man skal bruge nål nr. 3, men da jeg valgte at hækle med dobbeltgarn, tog jeg nål nr. 5 i stedet.

IMG_91131

Begyndelsen på tasken med dobbeltgarn

Farverne på garnet snyder altså på billederne. De ser bare grå og grå/brun ud, men det er altså støvet rosa og rosa-brun 🙂

Jeg har en iPhone 5S, som jeg måler ud fra.
Opskriften er dog nem at ændre og tilpasse til en hvilken som helst anden mobil.


Hæklet taske/holder med rem til iPhone

  1. Jeg startede med at slå 30 lm (luftmasker) op, hvilket svarer til min iPhone i bredden x 2, og så 1 lm til at vende på.
  2. Herefter hæklede jeg fm (fastmasker) hele vejen, og hver gang vendes der med 1 lm.
  3. Hækl rækker indtil højden svarer til højden på din telefon, i mit tilfælde blev det til 25 rækker.
  4. Derefter hæklede jeg bunden og siden sammen med km (kædemasker), så den blev til en taske/holder.
  5. Til sidst hæklede jeg en snor/rem. Slå antal lm op, hvor lang du ønsker remmen+ 1 lm til at vende på (i mit tilfælde bestående af 240 lm + 1 lm til at vende på), og km hele vejen tilbage igen.
  6. Hæft remmen til tasken med km og hæft ender.
  7. Nu er tasken klar til brug 🙂

IMG_91221 IMG_91231 IMG_91241Man kan eventuelt hækle en “flap” som lukker tasken, eller isætten en knap eller lignende. Kun fantasien sætter grænser 🙂 Tasken kan også pimpes med for eksempel hæklede blomster, knapper eller lignende. Så slå jer endelig løs 🙂


Jeg kunne godt tænke mig at se jeres udgaver, hvis I også hækler en mobiltaske. Så vedhæft dem gerne herunder. Jeg har også oprettet en side for bloggen på Facebook – her er I også meget velkommen til at uploade jeres billeder samt følge med 🙂

God fornøjelse! 😀

Skærmbillede 2016-03-15 kl. 03.37.09

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I ♥ blomster!