Vejledning til efterbehandling af garn

Vejledning til efterbehandling af hæklede ting - i dette tilfælde karklude:

[gallery ids="537,539,540"]

Jeg har hæklet alle karkludene i blødt bomuld fra Grønhøj Garn på nål 3,25. Se en oversigt over de forskellige hæklemønstre til karkludene her.


[gallery ids="541,542,543"]

Efter at have hæklet karkludene færdig, lagde jeg dem i en skål med koldt vand og eddike (1 dl eddike til 1 liter vand) i en time, for at holde på farverne i garnet.


IMG_85181Da tiden var gået, hældte jeg vandet fra og smed kludene i vaskemaskinen på 60 grader med vaskepulver, men UDEN skyllemiddel. (Skyllemiddel vil skabe en slags hinde på garnet, som gør det svært at bruge som fx karklud, da det ikke vil kunne suge ordentligt). Det er vigtigt, især her ved første vask, at man vasker garnet på den anbefalede temperatur, for at det bliver vasket ordentligt igennem, men også fordi det er dét, garnet er lavet til.

OBS! Jeg skruede ned for centrifugeringen, da det ellers kan slå garnet i stykker.


[gallery ids="545,546,547"]

Efter vasken tog jeg karkludene ud på et håndklæde. Her strakte jeg godt i dem alle, så de fik den helt rigtige form. De har trukket sig en smule sammen under vasken, så det er også en god idé at strække i dem, for at de får deres facon og størrelse igen. Til sidst fik karkludene lov til at ligge til tørre på håndklædet, da det er den bedste måde at tørre garn på, så det holder faconen.

Herefter har man en masse karklude, som er gode til deres formål; at tørre og suge! :D

Spar op til 40% på garn