Müsli
I går aftes lavede jeg Madbandittens LCHF-müsli. Hele huset duftede fantastisk, da det består af nødder, kokos og kanel :)
Jeg glæder mig til at prøve det ovenpå en portion creme fraiche 38 % rørt op med fløde - I know, det lyder vanvittigt klamt, men det er jo altså dét, LCHF går ud på! Måske tilsætter jeg et drys vanillepulver og en smule flydende sødemiddel til "yoghurt"-blandingen :)
Jeg lod müslien køle af helt til i morges, så jeg er sikker på, det er helt afkølet. Nu vil jeg komme det på et patentglas - Madbanditten er ikke klar over, hvor længe det kan holde sig. Men mon ikke det bliver spist, inden holdbarheden udløber...? ;)
LCHF-müsli by Madbanditten:
- 1 dl hasselnødder
- 1 dl mandler
- 1 dl pekannødder
- 1 dl valnødder
- 1/2 dl hørfrø
- 2 dl kokosflager (eller 1,5 dl kokosmel)
- 3 tsk kokossukker
- 1 tsk vanillepulver
- 1-2 tsk kanel
Nødder og kokos hakkes groft og fordeles på en bageplade. Bland med sødning og krydderier.
Bag müslien 1-1,5 time i ovnen på 100 grader. Tjek det indimellem og rod lidt rundt i det.
Jeg tilsatte 1/4 dl sesamfrø, og brugte 1,5 tsk kanel i min portion. Desuden lod jeg den bage 3 x en halv time, hvor jeg rodede rundt i portionen efter hver halve time :)
[caption id="attachment_1622" align="aligncenter" width="680"] Sådan så det ud lige inden det kom i ovnen[/caption]Jeg lod müslien køle af helt til i morges, så jeg er sikker på, det er helt afkølet. Nu vil jeg komme det på et patentglas - Madbanditten er ikke klar over, hvor længe det kan holde sig. Men mon ikke det bliver spist, inden holdbarheden udløber...? ;)